
صبح روز گذشته،ماموران مسعود بارزانی به رئیس پارلمان منطقه ای اقلیم کردستان عراق،برخی نمایندگان و وزرای کابینه نزدیک به احزاب اپوزیسیون و بخصوص جبهه گوران(جنبش تغییر)اجازه ورود به مجلس را ندادند و با این اقدام،عملا،مسعود بارزانی که سودای ریاست مادام العمر بر اقلیم کردستان عراق را در سر می پروراند،اعلام کودتا کرد.
به نقل از آکام نیوز رئیس پارلمان منطقه ی کردستان عراق در واکنش به ممانعت از ورود او به مجلس،در مقابل پارلمان اقلیم کردستان عراق در جمع خبرنگاران حاضر شد و در کنفرانسی مطبوعاتی شرکت کرد.
رئیس پارلمان اقلیم کردستان عراق،در اظهاراتی در واکنش به اقدام ماموران منتسب به مسعود بارزانی در جلوگیری از ورود او و برخی وزار و نمایندگان مجلس به پارلمان گفت:
در حال حاضر از سوی «مسعود بارزانی» در این منطقه تلاش هایی برای کودتا در حال انجام است و این نقض آشکار قانونی اساسی این منطقه است.
«یوسف محمد صادق» این سخنان را بعد از آن اظهار داشت که “مسعود بارزانی” رئیس منطقه ی کردستان عراق که دوره ی ریاستش بر این منطقه به پایان رسیده است،مانع از ورود رئیس پارلمان و سه وزیر دیگر به شهر اربیل مرکز منطقه ی کردستان شده بود.
“صادق” در ادامه افزود:
نیروهای نظامی وابسته به پارتی (حزب دمکرات کردستان عراق) بعد از ممانعت از ورودش به اربیل وی را مجبور به بازگشت به سلیمانیه کرده اند.! و به او اخطار داده اند باید سریعا پایتخت(اربیل)را ترک کند!
این مقام کردستان عراق با بیان این مطلب که این اقدام “بارزانی” کودتا علیه قانون و ملت کورد است،تصریح کرد:
پارلمان کردستان به وظایفش ادامه می دهد و برای محقق شدن خواسته های تظاهرات کنندگان تلاش خواهد کرد.
“رئیس پارلمان و سه وزیر مذکور به جنبش «التغییر» گرایش دارند.“
ذکر این نکته ضروری است که بعد از درگیری و بروز زد و خورد در استان سلیمانیه علیه حزب «بارزانی»(پارتی)، ممانعت از ورود رئیس پارلمان به همراه سه وزیر دیگر به شهر اربیل به وقوع پیوست.
شایان ذکر است؛
ریاست اقلیم کردستان بر اساس توافق میان احزاب اصلی و از طریق انتخابات در داخل پارلمان از سال ۲۰۰۵ به «مسعود بارزانی»، دبیرکل حزب دمکرات کردستان عراق(پارتی) رسید که البته این در شرایطی بود که تنها رقیب وی یعنی «جلال طالبانی» به ریاست جمهوری عراق انتخاب شده بود.
«بارزانی» در سال ۲۰۰۹ نیز توانست با دستیابی به ۶۹ درصد آرای پارلمان، برای دومین دوره در این پست بماند.
با اتمام دوره چهار ساله دوم ریاست «بارزانی» در سال ۲۰۱۳ بر اساس قانون اساسی اقلیم وی باید از قدرت کنار میرفت اما با توجه به شرایط آن سال، وی برای دو سال دیگر در این سمت ابقا شد و ۱۹ آگوست گذشته دوره تمدید شده دو ساله ریاست «بارزانی» نیز به پایان رسید،اما حزب وی که بیشترین کرسیهای پارلمان را در اختیار دارد با این استدلال که اقلیم هنوز در شرایط بحران و جنگ به سر میبرد خواهان تمدید ریاست وی تا برگزاری انتخابات سراسری شده است!
مخالفین و مردم معترض اعلام کرده اند که بارزانی قصد ریاست دائمی بر حکومت اقلیم را دارد و در حال نوعی دیکتاتوریت در منطقه و در اقلیم است.
همچنین نماینده اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) در مجلس عراق با رد اتهامات حزب دمکرات (پارتی) به احزاب کردستانی در خصوص تلاش برای برهم زدن اوضاع اقلیم کردستان و ایجاد هرجومرج در اقلیم،گفت:
مشارکت یکیتی(اتحادیه میهنی کردستان عراق)در دولت اقلیم کردستان به معنای حرکت همسو با سیاست بارزانی و حزبش نیست.
عبدالباری زیباری نماینده اتحادیه میهنی می گوید:
“همسو با سیاستهای بارزانی نیستیم”.
تاوگه احمد نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق هم اعلام داشت:
حزب دمکرات کردستان، کردها را بازیچه خود قرارداده است.
سلیم حمزه نماینده حزب جماعت اسلامی کردستان (کومل) در مجلس عراق،هم اعلام کرد؛
پاسخ ندادن به درخواستهای تظاهرکنندگان در اقلیم کردستان امنیت اقلیم را آشفتهتر خواهد کرد.
تاوگه احمد در گفتگو با خبرگزاری «السومریه نیوز» گفت:
آخرین موضع حزب دمکرات کردستان این بود که یا باید مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان باشد یا اینکه اقلیم همچنان بدون رئیس باقی بماند! که این موضع بهمعنای بازیچه قراردادن کردها و مرتبط کردن موضوع حقوق کارمندان با موضوع ریاست اقلیم کردستان است.!
احمد با اشاره به اینکه حزب دمکرات کردستان به خواستههای تظاهرکنندگان پاسخ نمیدهد، افزود:
احزاب کردستانی نیز تاکنون برای حل بحران ریاست اقلیم کردستان به نتیجه نرسیدهاند.
سلیم حمزه نماینده حزب جماعت اسلامی کردستان (کومل) در مجلس عراق،هم گفت:
پاسخ ندادن به درخواستهای تظاهرکنندگان در اقلیم کردستان امنیت اقلیم را آشفتهتر خواهد کرد.
حمزه با اشاره به اینکه اگر به خواستههای تظاهرکنندگان پاسخ داده نشود،اوضاع امنیتی در اقلیم کردستان آشفتهتر خواهد شد،افزود:
تظاهرات در اقلیم بهطور همزمان با تظاهرات در دیگر استانهای عراق برای انجام اصلاحات و خدماترسانی و بازخواست مفسدین انجام میگیرد.
از دو هفته قبل بود که معلمان و اساتید دانشگاهها در اعتراض به وضع معیشتی و حقوق پرداخت نشده خود،دست به تجمع و اعتصاب سراسری زدند.
اعتصابات باعث شد که دانش آموزان بر سر کلاس های درس خود حاضر نشوند و در حمایت از معلمان خود،در تظاهرات های سراسری شرکت کنند که با تیراندازی ماموران پارتی،دهها تن از آنها کشته و زخمی شدند.
نظر خود را ارسال کنید